För ett hållbart Järfälla

Jag har en ny hemsida och har beslutat mig för att börja blogga om mina tankar och reflektioner igen. Denna gång om hållbar utveckling, miljö och klimat, energi, innovation och kultur – lokalt och globalt.

Den 1 januari 2019 började den nya mandatperioden – och med det påbörjade jag också mitt nya politiska uppdrag som 2:e vice ordförande i Tekniska nämnden i Järfälla kommun för Miljöpartiet de gröna.

Valet av parti var inte särskilt svårt – 2015 valde jag att gå med i Miljöpartiet eftersom att jag bedömde att de gröna är det parti som har en politik för och vill driva på för hållbar utveckling med förnybara energikällor, fossilfria transporter, cirkulär ekonomi och innovation.

Jag ser fram mot att börja arbeta med det nya uppdraget men processen som lett fram till det har inte varit helt självklar.

Jag arbetar heltid som kommunikationsstrateg på en arbetsplats med högt tempo och periodvis flera resor i tjänsten. Min fritid som utgörs av återhämtning med promenader i Järvafältets naturreservat, kulturliv och träning är något jag värnar och håller av.

Detta uppdrag kommer att ta mer av min värdefulla tid och energi – så varför väljer jag att ta mig an det?

Jag valde att engagera mig för att ta steget och gå från att vara en medborgare som har synpunkter på det som påverkar min vardag till att försöka förändra tillvaron omkring mig utifrån de värden jag tror på:

  • att skapa ett hållbart och cirkulärt samhälle med fossilfria energikällor och transporter utan utsläpp som påverkar människor, miljö och klimat negativt
  • att göra det enkelt att förverkliga sina idéer genom entreprenörskap, företagande och innovation
  • att stimulera kunskap och bildning genom satsningar på skola, akademi och kultur

Jag ser fram mot att ge mig ut på resan som fritidspolitiker och att lära mig av det som sker under färden.

Fortsättning följer.

Emanuel Alvarez

Lämna en komentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.